söndag 29 januari 2012

2012 och snart februari

Snart tre månader har gått sen sist och vad har hänt?
Oliver har klämt svansen i dörren så tippen blev avskalad.
Vi hittade Elli, Moses gamla Malaco elefant som han hade med sig när han flyttade hit från djurskyddet. Sitter här och funderar på om jag ska dra den storyn nu och JA det gör jag, så fortsätter jag med uppdateringen av de senaste tre månaderna längre ner...
När Moses flyttade hit till oss för 9 år sedan så fick vi med en liten Elefant, Elli, som han älskar att döda VARJE natt. Som ni kanske läst tidigare så är Moses döv och hör inte sig själv skrika... VI hör honom :-)
Under några år så har Elli varit försvunnen, till saken hör att Moses tittar inte åt leksaker eller gosedjur eller något annat att leka med. Men strax innan jul så hittade vi Elli och Erik ville ge henne till Moses i julklapp, hon slogs in och på julafton fick även Moses ett paket. Erik hjälpte till att öppna och när Moses fick se Elefanten så bet han henne i huvudet och gav till ett ljud som var många år sen vi hörde senast. Sen släppte han och gick iväg några meter och satte sig ner med ryggen mot henne. En bra stund satt han så, tills han vände huvudet mot henne och sprang tillbaka och började slänga, bita och kasta, jama och han spann så jag trodde han skulle gå i sönder när han sen låg och bara "kramade" henne. Och varje natt i över en månad nu så "dödar" han henne, bär henne upp och ner för trappan. Och fastän det är en aning irriterande att bli väckt av hans skrik och gap så är det hans Elli och han älskar henne. Jag trodde faktiskt inte att han skulle komma ihåg henne men ack så fel jag hade.
Moses älskade Elli.
Jo, vi har tre värphönor och en dvärghöna kvar...!!! Vad har hänt undrar du säkert då och så här är det. En dag när vi kom ut i hönsgården så låg två av de stora hönorna döda, blodiga i baken. Vi blev helt chockade och trodde att skadorna de hade var gjorda av råttor... Men vi hade fel det var en av hönorna som attackerade de andra. Riktigt otäckt har det varit, tills vi fick se henne angripa de andra och kunde sära på dem. 5 av de stora och en liten av sina systrar hackade hon ihjäl. Hon blev satt i isolering och lugnet lade sig i hönsgården. Efter en vecka släpptes de ihop igen och allt var frid och fröjd i några veckor... tills det hände igen. "Stygghönan", som vi kallade henne, fick förenas med sina systrar och hon sprätter och pickar nu på de evigt gröna ängarna.
Vad kommer hända mer?
Jo, vi kommer hämta en till marsvinstjej från Eragons under veckan. Det är dags att utöka flocken. Johnny vill ha fler tjejer :)
Sen kommer vi köpa en hamster, My heter hon och är ca 6 månader.
Vad vore livet utan djur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar